onsdag 9 juni 2010

Varsågod!

Bjöd mina kära tjejer på middag i kväll så vi kunde äta gott, fnittra och muntra upp vardagen lite!
Det blev mums och det var väldigt roligt att träffas på så kort varsel, och det gick riktigt snabbt att fixa ihop all kalas mat också, med en enkel, god pasta sås á la mamma. Jag blev lite tveksam när jag började duka upp; om allting skulle rymmas på mitt lilla barbord, Nilla från Bitc, men det gjorde det som tur var och med gaveln som jag fick på plats för några månader sedan har det blivit en mysig liten matplats i mitt sov-, mat- och allrum!

På bordet: Svarta och gröna oliver, mozzarella och tomat, avokado med räkor, bröd, fläderdryck och vitt fruktigt vin. 
Huvudrätten bestod av färsk pasta med en pasta sås av vispgrädde, parmesan ost, skinka, gröna ärtor, salt och peppar. Hade en sallads mix med jordgubbar och balsamvinäger, olivolja och havssalt till..
Till efterrätt blev det fattiga riddare med gräddglass och jordgubbar, mumsigt värre vill jag lova!
Det blev årets första jordgubbar för mig så känns det att sommaren verkligen är här! Dock kunde väl den där goa värmen som överraskade oss komma tillbaka nu.. 

I invited my dear girls for dinner tonight to eat good food, laugh and cheer up the weekday a little!
The food was good and it was very nice having them over in such a short notice and the food was quite easy to put together too, with a simple, very good, pasta sauce á la mum. And here you can see my small dinner/work place in my one and a half room apartament.. the headboard on the bed gives the room different rooms in the room :)

On the table: Black and green olives, mozzarella and tomatoes, avocado with shrimps, bread,elderflower jucie and fruty white wine. The main course consisted of fresh pasta and this pasta sauce of whipped cream, parmesan cheese, green peas and ham, salt and pepper. I had just a mix green sallad with strawberries and balsam vinegar, olive oil and seasalt. Very good indeed!
And for dessert I served ice cream and strawberries with fryed buns in buttre rolled in sugar!
This year first strawberries for me --- summer's here to stay! Though, the nice heat that suprised us up here in north a few weeks back, where did it go?





Belysnings tips: En stor glasskål behöver inte bara vara fylld med växter.. ringla ner en kortare ljusslinga och dekorera med blommor eller fjärilar som jag gjort. Bra ljus och mycket mysfaktor. Det är också jätte fint att fylla med sand eller sten med ett riktigt kraftigt ljus, helst två stycken på var sida ute på trädgårdsbordet som får smälta ner under en lång sommar middag! 
Light tip: A big glas bowl don't just have to be filled with plants.. put a shorter "christmas-tree light" (don't know what it's called) and decorate with some flowers or butterflies like a did. Gives good light and a cozy atmosphere. It is also very nice to fill it with sand or stones with a big candle light, prefferably two on each end of a table out in the garden, that can melt down through a long summer dinner!

Crazy tired now, work tomorrow, good night!



Inga kommentarer: