söndag 11 april 2010

Tänk vad lite sol kan göra...!

Ibland orkar man bara inte. Det är som att all kraft att ta hand om sig själv (hålla rent, laga mat, raka benen etc) bara runnit ur en och man vill bara krypa in i sig själv och bort från allt som man måste göra (plugga/jobba o dylikt). Och det tycker jag är helt okej. Vi är inte robotar, vi är människor med brister och fel och vi har olika energiförbrukning. När det är mycket på gång, roligt som tråkigt, eller något väntas eller avslutas börjar vi norpa på extra energin och när den tar slut så slutar vi fungera normalt. Det är naturligt och det är viktigt att inte slå på sig själv för det. Men det är även viktigt att inte fastna i det. Så när saker och ting börjar förfalla och du tillslut bara vill krypa under täcket eller glo på tv med ena handen nerborrad i chipspåsen en tisdag klockan två. Tillåt dig själv att göra det, men bara en liten stund, en timme ungefär. Säg sedan till dig själv. Nu vill jag, nu orkar jag ta tag i det här! 
Skiner solen är det bara att dra på sig jacka och skor och ut på en promenad. Ut! Ring en kompis så ger det extra effekt, då har du även varit social och hindrar tankarna från att börja gräva ner dig i grottan igen. Och solen gör så himla mycket för själen, men bara frisk luft ger också livskraft!


Idag skiner solen här uppe i Norrland och efter en uppfriskande promenad med en god vän och en väl behövd tur till mataffären ska det bli ordning på torpet här igen!


Ta en sak i taget, dela upp motståndet som Chandler Bing i Vänner på sin brölloppsdag, eller lyssna lite på Livscoachen i Mammas nya kille! :))




Om drygt en vecka reser jag till Thailand, iiiii!!

Inga kommentarer: