tisdag 2 november 2010

Äntligen bänkbelysning!

Det har dröjt si sådär två år tror jag, men den som väntar på något gott.. :)
Nu kan jag dimra ner till mysbelysning på kvällarna och vattenkokaren ska få hoppa upp från golvet och ta plats på bänken.  
Här ser ni också min älskade tapet som jag valde att ha med en glasskiva istället för att ha kakel; dels för att jag tyckte det skulle bli snyggt och dels för att det skulle bli lättare att hålla rent. Mycket, mycket nöjd och blev kanon i kontrast till riktigt djupröda väggar mot allt övrigt vitt som dominerar i mitt kök/hall. Jag hade tänkt vara så fräck att måla galet citrongult, men efter ett varv började det kännas som ett hem för ett AIK fan och blev hårt och kallt och jag vill gärna att det ska kännas varmt och mysigt - icke associera till något hockeylag eller något annat lag för den delen. Jag hade lekt lite med tanken på rött också, men var orolig för att det skulle kännas för juligt. Då dök mamma upp som en räddande ängel och hittade den perfekta rödtonen och ja nu är bilderna inte optimala, ser nästan lite orange ut på sista bilden, men jag lovar det är riktigt snyggt och alldeles lagom! 
Det är så härligt med extra färg någonstans när övriga inredningen i lägenheten går i en vit bas med en brun/beige och en gnutta beige-guldig färgskala, något som kom som en överraskning för mig själv när jag började möblera helt utefter vad jag tänkte mig vilja ha... :)

Min älskade kran!
Jag har vuxit upp med att vara med och jaga knoppar och kranar och andra detaljer till huset och båtar genom åren och det sätter visst sina spår. Jag hade kunnat bli anti men jag har alltid tyckt om att följa med och lärt mig att detaljer verkligen förändrar. Sedan vet alla som känner min mor att blankt ÄR snyggt -sådan mor, sådan dotter - och naturligtvis föll jag head-over-heels in love i denna kran som är lite kaxig och grymt snygg enligt eget tycke! 
Det blir svårt att lämna den när jag flyttar en dag, men då dyker det kanske upp en ny förälskelse ;)
Från ELON.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! VAR har du hittat lamporna i bänkbelysningen?? Det ser ut att vara nästan exakt något sådant vi är ute efter, men har svårt att hitta! Mycket snygga! :)

Pretty Pooper sa...

Hejsan! Vi säljer dem där jag jobbar :) De är från Belid, dock kanske modellen utgått... Fanns även en mer rundad modell. Kanske har vi kvar av båda, hur många behöver ni?

Anonym sa...

Hej igen! Vilken lyx att ha tillgång till såna snygga saker på sitt jobb :)
Vi behöver 7 eller 8 stycken. Det hade ju varit fantastiskt om ni hade kvar - fast lite beroende på vad de kostar ... vi bor i hyresrätt, och försöker hitta en rimlig lösning eftersom vi bekostar kalaset själva :)

Pretty Pooper sa...

Hej hej, jo det är riktigt lyxigt och roligt :) så många kan bli svårt att skrapa ihop men jag ska se vad jag kan få ihop efter helgen och vad det skulle gå på när jag är tillbaka från formex mässan..Trevlig helg!

Pretty Pooper sa...

Hej igen! Ursäkta att det tog sån tid att svara, det har varit en intensiv vecka. Men jag hittade tyvärr bara tre lampor av den som jag har, som är lite kvadratisk. Dock hittade jag 6 stycken som är lite mer runda, frågan om det är för få? Ska kolla upp priset också, det hann jag inte idag!

Pretty Pooper sa...

3-pack kostar 699:- ordinarie, du kan få köpa för 400:-/pack + frakt om du bor långt bort.
Ha det bäst!

Anonym sa...

Så himla gulligt av dig!! Tack så jättemycket! Vi måste nu bara försöka avgöra om 6 lampor räcker (en elkille vi hade här menade att det var för lite, men jag är inte helt hundra på hans omdöme) och försöka deala lite med hyresvärden om installation. I övrigt är vi väldigt intresserade, om alltså det ovanstående funkar. Hoppas kunna ha ett besked inom ett par dagar!

Anonym sa...

Hej igen!
Nu har vi fått till en överenskommelse med värden, så vi köper jättegärna lamporna om erbjudandet kvarstår!

Du kanske kan maila mig på ulla_gladh@hotmail.com, så kan jag skicka adress osv!
Tack! :)