Det var faktiskt några fina korgar på jobbet som inspirerade mig att baka bröd (visar vid ett senare tillfälle). Så jag letade fram receptet på ett bröd jag gjorde för länge sedan som var enkelt att baka och både gott som nyttigt. Här ser ni resultatet och nu ska jag snart få avnjuta det med ost och smör på, till en varm kopp te!
It was actually some nice baskets at work that inspired me to bake bread (I'll show them later). So I searched and found a recipe at a bread I did a long time ago that was easy to make and also good and healthy. Here you see the result and in a moment I'm going to enjoy it with butter and cheese to a hot cup of tea!
HURTBULLE / 1 LIMPA
2 dl fiberrikade havregryn (funkar med vanliga också)
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk. Lycka till!
HURTBULLE / 1 LOAF
2 dl fibre-rich rolled oats (regular works too)
5 dl wheatflour
1 dl crushed linseed
1 dl raisin
1 dl coarsley chopped hazelnuts
2 tsp bicarbonate
1 tsp salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl running honey
1/2 dl lingonberry jam
Turn on your oven at 200 degrees. Mix all dry ingredients in a bowl. Stir in yoghurt, honey and jam. Drop the mixture in a greesed, oblong baking tin, capacity ca 1 1/2 litre. Bake in the lower part of the oven ca 1 h. Turn it upside down and let the loaf cool down under a baking cloth. Good luck!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar